Saapikkaat Fsj Teräväkärkiset Meitä Nilkka Naiset Turkoosi Bowknot Koko Sivuvetoketju Korkokenkiä 4 Juhlakengät Kengät 15 Tyylikäs xXfqXwE4r Saapikkaat Fsj Teräväkärkiset Meitä Nilkka Naiset Turkoosi Bowknot Koko Sivuvetoketju Korkokenkiä 4 Juhlakengät Kengät 15 Tyylikäs xXfqXwE4r Saapikkaat Fsj Teräväkärkiset Meitä Nilkka Naiset Turkoosi Bowknot Koko Sivuvetoketju Korkokenkiä 4 Juhlakengät Kengät 15 Tyylikäs xXfqXwE4r Saapikkaat Fsj Teräväkärkiset Meitä Nilkka Naiset Turkoosi Bowknot Koko Sivuvetoketju Korkokenkiä 4 Juhlakengät Kengät 15 Tyylikäs xXfqXwE4r Saapikkaat Fsj Teräväkärkiset Meitä Nilkka Naiset Turkoosi Bowknot Koko Sivuvetoketju Korkokenkiä 4 Juhlakengät Kengät 15 Tyylikäs xXfqXwE4r
Koko Meitä 4 Turkoosi Kengät Sivuvetoketju Teräväkärkiset Juhlakengät Fsj Naiset Bowknot Tyylikäs Saapikkaat Korkokenkiä 15 Nilkka
Teräväkärkiset Koko Juhlakengät 15 4 Meitä Tyylikäs Kengät Saapikkaat Fsj Sivuvetoketju Nilkka Naiset Bowknot Turkoosi Korkokenkiä

maanantai 29. tammikuuta 20186 Teräväkärkiset B sininen m Häät Matala Suu 37 Kengät Naisten Korkokengät Seksikäs Meistä Naisista Lcky qwvCdq

Kalastuksesta kiinnostuneille

Lauantai 20.1.2018

Vaihteeksi taas viileä päivä. Ritvalla yöllä kurkku kipeänä ja aamullakin voimaton olo. Otti C-vitamiinia.Lueskeltiin talosta löytyneitä lehtiä. Lähdin kävelylle suuntana puolen tunnin päässä oleva iso laituri. Siellä oli paikallisia onkimassa. Täkäläiset ovat yleensä puheliaita ja seurallisia, mutta nämä eivät. Kyselin vähän syöteistä yhdeltä heistä enkä saanut vastaukseksi ilmeisestikin tarkoitetusta muminasta mitään selvää.

Lihava rouva nosti pienen kalan laiturille ja potki sen saman tien takaisin mereen. Ei muuta havaintoa kaloista. Lähdin takaisin. Myöhemmin laskeuduin talon autotalliin tarkoituksena kyhätä sieltä löytyvistä tarvikkeista suurin piirtein vastaava onki kuin mitä olin nähnyt paikallisten käyttävän. Talon pakastimesta löytyi syötiksi tarkoitettua mustekalaa ja niinpä alkoi olla varusteet valmiina. Lähdin läheisen venerampin laiturille ja heitin viritelmän veteen. Kohta leuka loksahti, kun aivan odottamatta kaksi delfiiniä ilmestyi pintaan noin parinkymmenen metrin päässä muutaman kerran.

Saapikkaat Teräväkärkiset Nilkka Turkoosi Bowknot Naiset Meitä Korkokenkiä Fsj Sivuvetoketju Kengät Juhlakengät Koko 4 15 Tyylikäs
Veneliikenne rampilla oli häiriöksi ja siirryinkin läheiselle rannalle ja viskasin ongen veteen. Eipä mitään vähään aikaan, mutta kohta alkoi kova veto ja siimaa meni ulos. Voi olla rausku, mietin ja samalla toivoin, että se pääsee irti jotta siimaa säästyy ja viritelmät säilyy. Näin kävikin pian.

Ritva oli tuntenut olonsa se verran reippaaksi, että oli käppäillyt paikalle. Kateltiin kun meistä parinkymmenen metrin päässä pari paikallista kalamiestä nosteli pikkukalaa kuiville jatkuvasti. Annoin vavan Ritvalle kera ohjeiden ja marssin k.o. hemmojen luokse selvittämään kalantulon salaisuutta. Tosi ystävällinen kaveri näytti, mitä syöttejä käytti ja kun näytin hänelle oman viritelmäni, hän kertoi mikä siinä oli vialla. Kun vaan olisin ymmärtänyt kaiken. Mies antoi yhden syöttikalan malliksi ja lahjoitti meille lisäksi kolme ruokakalaa. Ne olivat hänen mukaansa Australian pientä lohta ja olivat ehkä noin varttikiloisia. Perkasin ja suomustin ne ja Ritva paistoi pannulla ja saatiin makoisa illallinen kera kunnon Rieslingin.

Australian avoimet-tenniskisa on muuten näinä päivinä meneillään ja kun mökissä ei ole mitään kummempaa luettavaa, on sitä tullut sivusilmällä seuratuksi. Eipä vaadi suomenkielistä tekstitystä. Federer siellä näyttää nyt löylyttävän vastustajaansa. Vaikka iltamatsi, niin molemmat äijät näyttää olevan litimärkiä. Melbournessa tarkenee. Tänne helle ei ulotu.

Lisää kalastusvälineitä

Sunnuntai 21.1.2018

Hieno aamu. Jo seitsemältä paistaa aurinko. (Huom! Vielä ei ole uusi päivärytmi päässyt lipsumaan). Ruokavarannot alkavat huveta, joten käytiin tarkastamassa Southportin tavernan yhteydessä olevan pikkukaupan tarjontaa, mikä osoittautui minimaaliseksi. Mukaan tarttui vain paikallisia sanomalehtiä ja uusia kalastukseen tarvittavia härpäkkeitä. Ruokaa oli lähdettävä hakemaan taas Doverin marketista, josta Leon keksi ostaa lisää kalanhoukutusvälineitä. Eiköhän noilla ja ongen uudelleenmuotoilulla jo jotain syötävää merestä lähde. Paluumatkalla ostettiin vielä kilo kirsikoita paikalliselta viljelijältä. Ovat isoja ja makeita.Leo iltapäivällä venerampille kalaan. Parin tunnin päästä mies palaa takaisin. Haa, nytkö jo kalaa? Ei sittenkään, vain hakemassa airot, kun siima on juuttunut pohjaan. Kalapaikan rannassa oli nimittäin vene ilman airoja. Kirotun painava mutta äijä onnistui kuitenkin kiskomaan sen veteen ja sen avulla ruohotuppoon juuttunut jigilitka oli helppo irroittaa. Sen jälkeen keskittymistä kalastukseen. Ei sitä kalaa sitten tullut, mutta lohduttavasti siellä ei kukaan muukaan saanut tänään mitään. Söimme tähteitä jääkaapista.


Maanantai 22.1.2018

Lämmin aamu. Kun kalastaja ei osannut aamulla päättää, mihin menisi kalaan, vaimo päätti, että lähdetään pienelle patikkaretkelle esim. Duckhole-järvelle. Ensin autolla 18 km sorateitä pitkin ja sen jälkeen kolme varttia kävelyä järvelle. Polku oli helppokulkuinen, osittain pitkospuin varustettu. Muita kävelijöitä ei näkynyt. Ihan viehko vuoristolampi, näköjään mutapohjainen, ei houkutellut uintiin. Syötiin vain lammen rannalla eväät ja palattiin samaa polkua takaisin. 
Vielä kiepsaus Doverin kauppakeskukseen, josta uusien kalastustarvikkeiden lisäksi ostettiin ruokaakin. Poikettiin vielä eiliselle kirsikkatilalle, josta nyt kilo kirsikoita lähti 5 taalalla. Olivat kuulemma edellispäiväisiä. Kojun edessä nurmikolla oli pahvilaatikko jossa oli myös kirsikoita. ’Rubbish’ sanoi ukko. Olivat poisheitettyjä. Pikasilmäyksellä näyttivät paremmilta mitä Suomessa myydään kaupoissa.

Vihdoin saalista
 
Neljän maissa Leo sai kerättyä tarmoa ja vei jollan veteen. Aurinko porotti ja meri näytti tyyneltä – siis mitä auvoisin kesäpäivä. Jos ei olla aiemmin mainittu, maisema on mahtava. Naapurit ovat lähteneet vakikoteihinsa ja ainoa ääni on maininkien pauhu.

Leo: Taas kerran vähän kalastuksesta. Merellä ei näytä olevan aallokkoa. Siellä ei siis juurikaan tuule. Väärä johtopäätös. Aallokkoa ei ollut, koska tuuli kävi rannasta päin. Jolla kuitenkin veteen ja kaikki tarvikkeet mukana mitään unohtamatta. Aseena tällä kertaa kolmen mustekalajigin litka jonka koukut olin lisäksi syötittänyt. Ideana oli nykiä sitä pohjaa pitkin tuulen mukana. Näin välttäisin heittämisestä mahdollisesti aiheutuvan sotkeutumisen. Kevyillä välineilläni viskely oli joka tapauksessa hankalaa. Huomasin heti että tuuli vei jollaa hyvää vauhtia poispäin rannasta. Varoin joutumasta turhan pitkälle, koska sieltä piti vastatuuleen tulla takaisinkin. Niinpä tästä kehittyi melkoinen soutuharjoitus. Aina vähän matkaa tuulen mukana ja sitten taas soutu kohti rantaa ja sama uudestaan jne. Tämä systeemi kuitenkin toimi kalastuksellisesti. Melko lyhyen tehollisen jiggailun seurauksena nostin kippoon neljä flatheadia joista pienimmän vapautin. Aika lailla simpun näköinen kala mutta voi kasvaa useamman kilon painoiseksi. Sellaisia en ole kenelläkään nähnyt vaan ovat olleet pienehköjä ja tosi pieniä. Saamani kolme suurinta painoivat arvioni mukaan 250-400 grammaa. Itse asiassa nyt ensimmäisen kerran näillä reissuilla tuli saalista aivan itsenäisesti. Kyllähän se mukavasti nosti tunnelmaa. Pysyin jollassa kuitenkin raittiina. Arki oli sitäpaitsi edessä keittiössä. Oli tietoa, että noiden kalojen perkuussa on noudatettava erityistä tarkkuutta. Niiden piikit ovat neulanteräviä ja haavat saattavat infektoitua pahasti. Selkäevissä ja kiduskansissa ne olivat, joten saksin ne ensin irti. Kuitenkin sain yhden piikin piston sormeen. Puristelin verta ulos ja jodisalvaa ja laastaria päälle. Suomut olivat pieniä ja tiukemmassa kuin ahvenessa. Valmista kuitenkin tuli ja suolasin ne ja pantiin jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Bowknot Koko Fsj Juhlakengät 15 Korkokenkiä Tyylikäs Sivuvetoketju Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Naiset Meitä Turkoosi Kengät 4 Illalliseksi grillatut pihvit (Scotch fillet) olivatkin yllättävän mureita.


 
Tiistai 23.1.2018

Ei kummoista ohjelmaa, tehtiin pieni kävelylenkki Heather roadia ylös (100 m) ja alas ja autolla vähän pitempi kierros sorateita pitkin Sisters bayn ja Lady bayn kautta. Illalliseksi syöntiin uunissa paistetut kalat. Kyllä niissä lihaa oli, mutta pieniä ruotoja täynnä.

Leo kävi vielä venerampilla heittelemässä uistinta.
Hihna Labiti Nilkan Toe Sandaalit Alustan Naisten Peep Korkokenkiä rYwfqx4YO

Puna 6cm 6 Mustat eu Nainen Uk Seksikäs 39 Snfgoij Muoti Häät Korkokengät Työtä 5 Avokkaat 8gwxz
Meitä Koko Turkoosi Naiset Juhlakengät Bowknot Nilkka Saapikkaat Fsj 15 4 Kengät Teräväkärkiset Tyylikäs Korkokenkiä Sivuvetoketju Southportin kylää

Puna 6cm 6 Mustat eu Nainen Uk Seksikäs 39 Snfgoij Muoti Häät Korkokengät Työtä 5 Avokkaat 8gwxz
Lady Bay

4 Korkokenkiä Sivuvetoketju Naiset Saapikkaat Nilkka Tyylikäs Meitä Kengät Teräväkärkiset Fsj Koko Bowknot Juhlakengät 15 Turkoosi

Puna 6cm 6 Mustat eu Nainen Uk Seksikäs 39 Snfgoij Muoti Häät Korkokengät Työtä 5 Avokkaat 8gwxz
Southport (oikealla) ylhäältä nähtynä


Keskiviikko 24.1.2018

Löysäily jatkuu, arvotaan, mennäänkö uimaan vai tehdäänkö jotain hyödyllistä, kuten pakkaamista, siivousta jne. Aurinko paistaa ja meri näyttää taas tyyneltä (tuulee lännestä). Siispä vaan istutaan ja ihmetellään ja ihaillaan tätä mahtavaa merinäkymää. Aletaan kuitenkin laittaa tavaroita kasaan.Iltapäivällä vesiauto toi täydennystä vesitankkiimme. Kylässä ei ole kunnallistekniikkaa, vaan ollaan sadeveden varassa. Ilmeisesti ei ole satanut viikkokausiin, kun tankin vedenpinta oli uhkaavasti alkanut laskea. Uimaankin vihdoin uskallettiin. Vesi oli vietävän kylmää.

Tyylikäs 4 Naiset Teräväkärkiset Bowknot Kengät Nilkka Korkokenkiä Saapikkaat 15 Fsj Koko Juhlakengät Meitä Turkoosi Sivuvetoketju

Naisten Lcky Korkokengät Suljetun 37 Klassinen huomautti Pohjantikka Paljetteja B Naisista Meistä Prom m 6 valkoinen rEqAxrn

Bowknot Fsj Naiset 15 Koko Meitä Saapikkaat Teräväkärkiset Nilkka Korkokenkiä Tyylikäs Juhlakengät 4 Sivuvetoketju Turkoosi Kengät Ei kommentteja:

Sivuvetoketju Koko Kengät Turkoosi Tyylikäs Saapikkaat Korkokenkiä Fsj Nilkka Naiset 15 Teräväkärkiset Meitä Juhlakengät Bowknot 4 Fsj Tyylikäs Korkokenkiä Turkoosi Saapikkaat Meitä Sivuvetoketju Koko 15 Teräväkärkiset Bowknot Juhlakengät Kengät Naiset 4 Nilkka

Meitä Juhlakengät Nilkka 15 Naiset Bowknot Sivuvetoketju Turkoosi Koko Fsj Kengät Korkokenkiä Saapikkaat Teräväkärkiset 4 Tyylikäs