skip to Main Content

Matala Avokkaat Paljetteja Kengät Teräväkärkiset Hääjuhlissa Morsiusneito Pumput Naisten Korkokengät qYIOp

Eikö teillä ole Suomessa tarpeeksi järviä? Pitääkö niitä Englantiin asti lähteä katsomaan?

Väkisinkin nauratti, kun luin tuttavan sähköpostiviestistä yllä olevan kommentin. No, onhan meillä lähes 200 000 järveä ja rantaviivaakin yli 300 000 kilometrin verran, mutta Lake District eli Pohjois-Englannin järviseutu oli paikka, jonka olin halunnut nähdä omin silmin jo pitkään.

Sillä Lake District National Park on niin paljon muutakin kuin järviä.

 


 

Vaikka alueen nimi onkin The Lake District (kartta), on kansallispuiston alueella virallisesti vain yksi oikea järvi, Lake Bassenthwaite.

Matala Korkokengät Morsiusneito Paljetteja Hääjuhlissa Pumput Naisten Teräväkärkiset Kengät Avokkaat  

Although named The Lake District, there is in fact only one official lake. The others are waters, tarns or meres. Now, what is the difference between a lake, a water, a mere and a tarn, will lead you around one big circle.

 

A tarn. A mere. A water. Sanoja, joita ei edes sanakirjani osaa järven kaltaisiin vesistöihin yhdistää.

Korkokengät Matala Paljetteja Teräväkärkiset Kengät Morsiusneito Avokkaat Pumput Hääjuhlissa Naisten “Tarn” olisi määritelmän mukaan järveä pienempi, jäätikön sulamisvesistä muodostunut kulhonmuotoinen vuoristolampi. “Mere” olisi puolestaan järvi, joka on kokoonsa suhteutettuna järveä matalampi vesistö. Entäpä water, jonka suora käännös on yksinkertaisimmllaan vesi? Kas, sitä ei edes Pohjois-Englannin järviseudulla osata määrittää.

Siti Windermeren sanotaan olevan koko Englannin suurin järvi.

 


Kengät Avokkaat Teräväkärkiset Matala Hääjuhlissa Paljetteja Pumput Korkokengät Naisten Morsiusneito  

Järviä sanakirjan määritelmän mukaan tai ei, niiden lisäksi Englannin järviseudulla hurmaavat Cumbrian maalaismaisemassa kiemurtelevat kapeat, reunuspensaiden puoliksi peittämät tiet, joita ajellessa voi vain toivoa, ettei mutkan takaa eteen ilmesty säiliöauto tai turistibussi. Muutenkin kun saa ajella kieli keskellä suuta vasemmalla puolen tietä.

Ja ne pienet, suloiset pohjoisen Englannin järvien rannoille rakentuneet kylät, jotka ovat kuin piparkakkutaloista satukirjaa varten sommiteltu asetelma.

  

Historiallinen Hawkshead, kotoisa Grasmere, villien vuorten koristama Coniston ja turistien täyttämät Ambleside ja Bowness-On-Windermere kiireisine kesäkatuineen.

Kylien korkeimmilla kukkuloilla kohoavat kivikirkot, joiden tunnelma hiipii iholle kuun valaistessa satojen vuosien syömiä, vinoon väsähtäneitä hautakiviä.

  

Vehreät kukkulat ja niille johtavat serpentiinipolut, pilvien raosta kurkistavan auringon säteissä kimaltelevat järvenselät, kirjavina kukkivat niityt joita laiduntavat lehmät ja teille loikkivat lampaat.

Cumbriassa sijaitseva Lake District on todellakin pala kauneinta Englantia.

 

Lake District National Park on Englannin suurin kansallispuisto

…ja sen vuorilla riittäisi vaellettavaa pitkäksi, pitkäksi aikaa. Pohjois-Englannin järviseudulta on laskettu löytyvän ainakin 214 vuorenhuippua, joiden joukossa on koko Englannin korkein vuori, Scafell Pike, joka kohoaa 978 metriä merenpinnan yläpuolelle.

Peak bagging onkin Lake Districtin viehätystekijöistä suurin. Peak bagging eli vuorenhuippujen valloitus vaeltaen. Erityisesti niiden 214 vuorenhuipun, jotka tunnetaan paikallisittain lempinimellä “the Wainwrights”.

 Avokkaat Morsiusneito Matala Pumput Naisten Paljetteja Korkokengät Kengät Teräväkärkiset Hääjuhlissa  

Lake Districtin vaellusreiteistä on kirjoitettu satoja, ellei tuhansia, oppaita. Tunnetuimmat niistä ovat eittämättä Alfred Wainwrightin käsialaa. Näiden käsin kirjoitettujen ja kuvitettujen oppaiden myötä myös peak bagging sai aikoinaan alkunsa. Eikä liene epäselvää, mistä ‘the Wainwrigths’ -lempinimi on peräisin.

Itse en yhdeksän päivän automatkamme ehtinyt vaelluspoluille, valitettavasti. Mutta nyt, kun viimein pääsin nuuskimaan Lake Districtin tunnelmaa, ei ole epäilystäkään, ettenkö palaisi sinne takaisin.

Paitsi, että kun sen teen, otan matkaseuraksi rinkan ja vaelluskengät ja suuntaan karamellikylien takana siintäville kukkuloille ja meloskelemaan kimalteleville järvenselille. Olivat ne viralliselta nimityksiltään järviä tai eivät.


Tallenna juttu Pinterestiin:

Hääjuhlissa Kengät Pumput Morsiusneito Avokkaat Matala Paljetteja Naisten Korkokengät Teräväkärkiset

 


MIKSET SEURAISI MYÖS SOMESSA?

Äärimmäinen Tikari Naisten Pumput Musta Peep Luistaa Korkokenkiä Ybeauty Toe Dress Alusta x6tqw6d0

Liity Dream Streamiin

Mikä ihmeen Dream Stream? Lue lisää!

This Post Has 8 Comments
 1. Tuonne lähtisin mielellään vaeltamaan! Ihanan vihreää. Mahtava kontrasti veteen ^^
  Kaikissa ulkokielissä määrittelyt on tosi vaikeita. Islannissakin oli lumelle varmaan kaksikymmentä erilaista nimitystä ja olin ihan pihalla. Hassua, että järviäkin täytyisi määritellä. Miten sitä edes päälle päin näkee tai maallikko tietää onko kyseessä nyt jäätikköjärvi vai matala järvi? 😀

  Paljetteja Matala Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Kengät Pumput Morsiusneito Hääjuhlissa Avokkaat
  1. Meidän pitäisi Maarit lähteä tuonne yhdessä vaeltamaan! 🙂
   Onhan toisaalta Suomessakin jollain tavalla määritelty järvet ja lammet ja erämaajärvet ja milloin mitkäkin rapakot, mutta väliäkö sillä, mikä sen virallinen nimi on, kunhan maisemat hellii silmiä, kuten Lake Districtillä! Se vaan tuntui jokseenkin koomiselta näkökulmalta tarttua, kun alueen nimi on Lake District, etteikö siellä sitten järviä olisikaan! 😀
   Sitä paitsi tuo Windermerekin on ihan valtavan kokoinen, miksei se sitten olisi järvi? Koska se on liian matala? Tuntuu hassulta. Mieluummin miten vaan, kunhan pääsen vaellustossujen kanssa sinne takaisin Wainwrighteja peak baggailemaan. Muulla ei ole väliä! 🙂

   Korkokengät Kengät Hääjuhlissa Matala Paljetteja Avokkaat Pumput Teräväkärkiset Naisten Morsiusneito
   1. Tuota…ööö…Windermere tuskin on valtavan kokoinen.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Windermere

    Vain 15 km2

    Ei mahtuisi edes sadan Suomen suurimman järven joukkoon. Noin kaksi kertaa Tuusulanjärvi joka on tässä siksi koska se on pk-seutua lähellä oleva jonkunkokoinen lampare.

   2. Kadenssi Boot West Nine Kangas Naisten IZnExxqTSz sanoo:

Haha, no, ehkei nyt valtava kotimaan järvien mittakaavassa, mutta tarpeeksi iso järveksi mun päässäni kuitenkin! 🙂 Ja onhan Windermere Englannin suurin järvi. Vaikka edellä sanottiinkin, ettei se ole järvi. Kas, kun kaikki on suhteellista.

 • Kun menin viime kuussa ihastumaan Irlantiin palavasti, niin siinä mietin, että pitäisi tuo kolkka maailmasta ottaa paremmin haltuun. Oonhan mä Lontoossa rampannut vaikka kuinka monesti, ja parissa muussakin kaupungissa Brittein ei-irlantilaisella saarella, mutta just tuota luontoa haluaisin nähdä enemmän! Ja vaeltaa. Haaveilin jo vähän ensi kesälle reissua Walesiin, mutta tämä alue on varsin kova haastaja niille suunnitelmille. Saa nähdä minne tie vie 🙂

  1. Olen ihan samoissa aatoksissa sun kanssa, Noora. Paitsi etten ole vielä ehtinyt Irlantiin asti. Tai Skotlantiin. Tuolla road tripillä kahlattiin läpi vähän turhan nopeasti moni ihana kohde, joissa olisi vaellustossuille ollut käyttöä, kuten Pohjois-Wales ja nimenomaan tuo Lake District. Samaten meillä, eli Lontoo on koluttu läpi monesti (ja itärannikko myös, koska tuon minun matkakumppanin perhe asuu siellä), mutta muuten tuota talsittavaa Brittein saarilla riittäisi. Ja heti Cumbrian vierestä löytyy Yorkshire Dales National Park, jonka läpi ajoimme road tripillä matkalla Yorkiin, ja aivan mielettömiä maisemia löytyi myös sieltä!

  2. Kengät Pumput Pitsi Tai Piikkikorot Queenfashion Varvas 1black34 Naisten Pyöreitä A8 Alustan Strassit Korkea Lähellä Niitti Paljetteja 8wz0T
 • Windermere ja Cumbria <3

  Vietimme pari päivää Amblesidessa, ja tykkäsimme kovasti ulkoiluttaa maastokenkiämme niissä maisemissa! Suosittelen kaikille jalkautumista, maisemat ovat mielettömän upeita! Jos sallit linkitän tähän yhden juttuni: https://johannasuomela.com/2016/03/13/pubivaelluksella-englannin-jarviseudulla/

  Hääjuhlissa Naisten Paljetteja Kengät Matala Teräväkärkiset Korkokengät Morsiusneito Pumput Avokkaat
  1. Kiitos, kun linkkasit juttusi, Johanna. Niin kuin ehdinkin jo juttuusi kommentoida, voisin unohtua ihailemaan noita maisemia pieneksi ikuisuudeksi. Ensi kerralla ehdottomasti vaelluspopojen kera Lake Districtille!

 • Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

  Matala Avokkaat Paljetteja Kengät Teräväkärkiset Hääjuhlissa Morsiusneito Pumput Naisten Korkokengät qYIOp Matala Avokkaat Paljetteja Kengät Teräväkärkiset Hääjuhlissa Morsiusneito Pumput Naisten Korkokengät qYIOp Matala Avokkaat Paljetteja Kengät Teräväkärkiset Hääjuhlissa Morsiusneito Pumput Naisten Korkokengät qYIOp
  Morsiusneito Korkokengät Naisten Hääjuhlissa Paljetteja Avokkaat Pumput Matala Teräväkärkiset Kengät Back To Top
  × Close search
  Search
  %d bloggaajaa tykkää tästä: