Sandaalit Prom Näyttää Solki Naisten Kesän Metalli Kengät Ruskea Tikari Korkokengät 36 5cm Toe Nilkkalenkki Tekojalokivi Naiset Peep PPf1WE7qrn

JANHONEN MATTI 12.01.2010 11:35

Nelonen lähettää tänään klo 22.00 alkaen tunnin mittaisen ohjelman Ikuinen Keihäsmatka. Esittelytietojen mukaan ohjelma ei kerro Keihäsen rymymatkoista vaan "ohjelman keskipisteenä ovat suomalaiset, jotka ovat jääneet asumaan Espanjaan, joko toistaiseksi tai peräti koko loppuelämän ajaksi".

Täytyypä katsoa onko se elämä siellä niin auvoista kun yleensä annetaan ymmärtää. Voihan olla, että sinne Aurinkorannikolle on valikoitunut kaikki sopuisat joviaalit tyypit, ja me räpättäjät on jääty tänne "maahan kylmään sohjoiseen".

KNAAPI JUHA 12.01.2010 12:54

Arvelet, Matti, että "vain sorsa lentää pohjoiseen"?

JANHONEN MATTI 12.01.2010 15:39

Vielä pahempaa Juha. Oltiin marras-joulukuun vaihteessa tuolla Algarvessa Olhaon campingilla missä Caj nyt pallistelee kun tuli aika laittaa viesti kotimaahan, että lähdetään tässä paluumatkalle. Tällä oli juuri satanut 15 cm lunta ja vastausviesti tuli sillä siunaamalla jossa luki "pysykää siellä, vain hullu tulee tänne pohjoiseen". Olisi pitänyt uskoa.

RAUTIAINEN KARI 12.01.2010 15:53

Mä lähen maaliskuussa Calahondaan, ja siellä sitte vuorille patikoimaan päivät ja illaksi kämpille. Tosi kivat kuljeskelumaastot siellä. Ei tartte vetästä kun 15km rannikolta sisämaahan niin ihan on luontoa, hiljasuutta, ja rauhaa.

Nokipannu taas hämmästyy kun saa eukaliptustulet allesa. Se tunthurissa louevaate lepattaa kivasti.

Jos jotakuta kiinnostaa niin lukasee: Pentti Korpela: Espanjan Aurinkorannikon patikkareitit. ISBN 978-951-31-4267-4

Noilla on hyvä alottaa niin samalla löytyy sata muutaki reittiä.

KANTOLA TIMO 26.01.2010 11:55

Voi hittolainen! me kun ollaan täällä Calahondassa ihmetelty vaan noita muureja ja kieltotauluja. Mistähän sen polunpään löytäisi.

Rannallakin on jokapaikassa kieltotaulut, ettei koirille.

RAUTIAINEN KARI 26.01.2010 17:45

Tallustelet Espanaa ylös ja siitä Calle Sevillalle, se kun päättyy niin alkaa hiekkatie vuorille. Silta yli moottoritien niin siitä se alkaa. Mäntymetsää vaikka kuinka kulkea. Vaikka menis Istaniin astikka ja sieltä bussilla takasin.

Jos meet Istaniin niin siitä on reittejä vaikka kuinka, ihan niin pitkiä kun haluaa.

Mijasista kun lähet niin siinä munkkikappelin takaa lähtee kiva vuoristopolku hylätylle marmorilouhokselle ja takasin Mijasiin.

Minusta on kiva viettää päivää vuorilla, kerätä villiparsaa, paistella sitä voissa ja patongin ja viinin kanssa tunkea napaan.

Meillä suomalaisilla on tapana kuvitella että meillä sitä on puhdasta luontoa... mutta Espanjalainenkin tietää että siellä on susia enemmän kun suomessa, siellä on parsaa, sieniä, purokalaa paremmin kun meillä. Me suomalaiset kuvitellaan että meillä on... mutta niin muuallakin maailmassa on, jokainen tanskalainen tietää että siellä on maailman parass voi, jokainen belgialainen tietää että siellä on maailman paras parsa. Jokainen saksalainen tietää että siellä on maailman... Hei pojjat ihan totta. Meidät on opettettu armeijassa etä juuri tämä aselaji on rankin, juuri tämä varuskunta on kovin paikka. Juuri tämä komppania tai pateri tai ihan mikä hevonhelvetti hyvänsä on se kovin paikka, tai siis juuri tämä joukko tai tupa on se maailman kaikkeuden napa...Voe että, se kuuluu asiaan, niin se juttu meille myydään.

Kun mamman kanssa patikoitiin pyreneillä, ja mentiin muutama sata vuotta vanhaan autiotupaan yöksi, niin aamusta oli siinä vuoristolammen rannalla villejä hevosia juomassa. Kengittämättömiä. Lauman johtaja seiso kivellä vahtimassa meitä ja lauma joi lammessa. Aivan upeeta.

Aikanaan ne lähti ja me myös, reput selässä ylös huipulle. Aika upeeta, vaikka ikäni oon koilliskairassa ja inarissa kulkenu ja koltta juuriltani niin teki vaikutuksen.

Asiaan, missä te ootte Calahondassa? Ja kumpi Calahonda... Mijas? Jos sillä keskustan leirintäalueella niin tavataan maaliskuun ekalla viikolla, tuun ettiin teidät.

NYYSSÖNEN KAJ 26.01.2010 18:06

Mie kun en välitä kalasta enkä hondasta - mie jään tnne Olhaon.

Jos pitää mennä immeisii piiloon meen kesämökille siellä 3km tietä pitkin lähimmälle naapurille.

Algarvestakaj

RAUTIAINEN KARI 26.01.2010 18:20

Kuuleppakaj, sulla on siellä aivan käsittämättömän hienot vaellusmaastot ihan vieressä. Ihan oikeesti. 15 - 20 kilsaa rannikolta on koskematonta luontoa jollaista ei suomessa tapaa kun jossain kessi - vätsäri - muotka maastoissa.

Siis sellasta jossa pystyy kulkeen koko päivän tapaamatta yhtään ainutta ihmistä. Jossa voi yöpyä maastossa kuulematta yhtään autonääntä tai muutakaan sivilisaatioon kuuluvaa mekkalaa.

Ja jos vielä enemmän erämaata haluaa niin baskimaaalle, kataloniasta löytyy erämaaata enemmän kun suomesta. Ihan oikeesti, suomi on pikkumaa, jos erämaata haluaa.

SILMUNEN HANNU 26.01.2010 18:52

Sä olet Kari ainakin mulle noi Espanjan vuoret myynyt niin onnistuneesti, että sinne on jonain vuonna pääsiäisen kahdenkesken-patikkamatka tehtävä!:)

Mutta Pyrenneillä on pääsiäisenä lunta, se on saletti. Toisaalta meillä on kesken Compostelan matka sillä lailla, että viime pääsiäisenä fillaroitiin Ranskan Le Puyistä Biarritziin koko keskusylängön poikki, oli muuten sielläkin aika muikeeta luontoa!, ja oli puhetta jatkaa siitä rannikkoa myöten Finisterreen tänä vuonna, saa nähdä

Ja Leonista Compostelaan on jo kävelty, hienoa luontoa sielläkin, kun kulkee semmoisena aikana, ettei ole paljoa porukkaa.

Ite en ole valitettavasti koltan sukua, mutta lankomies sentään on:) Minä olen vaan perusmettäläinen, mutta huomannut myös että löytyy niitä erämaita euroopastakin..

t.Kaarina

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 11:28

No juu Kaarina, se vaan tähän aikaan vuodesta se eteläranta on keliltään kiva. Mutta Pyreneet on mahtava juttu. Andorra täynnä reittejä ja vanhoja salakuljettajien metsäteitä. Ja Andorra on aika edullinen. Sinne vaan on pikkasen hankala mennä, esim. lentelemällä barcelonaan ja siitä bussilla.

On siellä luontoa. Hassua se vähän on että voi kävellä erämaita koko päivän näkemättä ketään ja kuulematta autonääniä, ja matkaa Marbellaan tai fuengirolaan on 20km.

SILMUNEN HANNU 27.01.2010 11:41

Joo, on sitä aurinkomatkailijan varmaan vaikea ymmärtää, mitä kukkulan takana on!

Pyrenet on meille tutumpi kuin tuo etelä. Ollaan jopa kävellen ne ylitetty, Espanjan Roncesvallesista käveltiin Ranskan puolelle St.Jean Pied de Portiin pyhiinvaeltajien metsäreittiä, siellä syötiin eväitä myöskin villihevoslauman kanssa, mahtavien kotkien leijuessa yläpuolella. Se oli huikea ,30km taival, etupääss puuttomalla ylängöllä kulkeva reitti.

Ja sitten sieltä Lourdesin takaa ollaan useampi kerta käyty ihmettelemässä Gavarnie de Sirquen mieletöntä umpisolaa, minkä takaa alkaa Espanja.

Näistä alkupaloista on tullut hinku tehdä siellä joskus oikein kunnon retki.. Joo, ja Andorra täytyy pitää mielesssä myös:)

t.Kaarina

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 15:53

Messuilla oli aika hyvä Katalonian patikkamatkaesite...

KUJANPÄÄ MARKKU 27.01.2010 15:59

Miksi ihmeessä siellä erämaissa täytyy kävellä. Pyreneiden kivikasan voi autollakin kiertää ilman, että jaloissa hiertää.

korkokengät Juhlakengät 5 Caitlin Seksikäs Meitä Alaston B0tt0m Kengät Solki Naisten 85mm Teräväkärkiset Slip Pannulla Pumput 14 Tikari Punainen P4qXp

Heko heko!

SILMUNEN HANNU 27.01.2010 16:00

Luulisin että se esite lymyää meidän puolen metrin korkuisessa, tarkkaan valitussa messuilta haalitussa tietopaketissa, ei vaan olla ehditty purkamaan sitä:)

Siellä messuilla olis pitänyt ainakin nettikaravaanareilla olla joku merkki rinnuksissa, niin olis tietänyt pysähtyä näitä virtualituttuja tervehtimään!

t.Kaarina

Mokka Edelman Sam Laser Violetit Naisten Yaro wqXBBnYZ
RAUTIAINEN KARI Korkokengät Nilkkalenkki Solki Naisten Kesän Peep Prom Toe Ruskea Tikari Sandaalit Tekojalokivi Naiset Kengät 36 5cm Näyttää Metalli 27.01.2010 17:42

Olihan siinä heti caravan osaston alussa se Halloween tapahtuma. Se missä ne liiton mörköt irvisteli ihmisille. Ainakin ne minut tunnisti vaikka en ollu naamioitunu mitenkään. Tai siis lehtemme päätoimittaja käveli vaan ohi kun ei kehannu tuntea :-)

(Tai sitte se ei vaan huomannu. Sehän se tällasen hiljasemman ongelma on että joutuu tuleen ovistaki kahteen kertaan ennenkun kukaan huomaa)

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 17:45

Johtaja Kujanpää, kukas se Sloveniassa käyskenteli siellä Bohinj järvellä ja ihan vuorilla asti... Ai niin, sieltä sai tummaa olutta... sillon sitä ei lasketa.

HAAPANEN TIMO 27.01.2010 18:01

Kesän Prom Tekojalokivi Ruskea Sandaalit Näyttää Tikari Solki Peep Metalli Toe Naisten Kengät Nilkkalenkki 5cm 36 Naiset Korkokengät Ei kanna Marbellan eikä Fuengirolan äänet Andorraan, ainakaan ilman useampaa tummaa olutta :)

http://www.aijaa.com/v.php?i=5650825.jpg

@timppa

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 19:33

Hieno oivallus. Eikä ole muuten lähelläkään suurkirkkoa. Että Aleksanterinkatua ei kannata mennä kumpaankaan.

MANNINEN RISTO 27.01.2010 19:48

Prom Ruskea 36 Naisten Peep Kengät Nilkkalenkki Korkokengät 5cm Solki Toe Sandaalit Tikari Kesän Näyttää Metalli Naiset Tekojalokivi Onhan kivikasoja paljon lähempänäkin, ettei tuonne asti tarvi lähteä kierteleen niitä. ;))

KANTOLA TIMO 27.01.2010 20:38

Maaliskuussa me ollaan jo Suomessa tai sitten jo Floridassa, kuka tietää. Mutta on siellä leirialueella vielä muitakin suomalaisia, joita kannattanee houkutella patikalle.

Huomenna me mennään Rondaan, jos sää sallii. Ja sen jälkeen mennään etsimään sitä polunpäätä, kunhan ei enää sada.

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 22:24

No just. Ronda on näkemisen arvonen kyllä. Ja siellä rondan ympäristössäki on paljon patikkareittejä.

Mutta se mikä Calahondasta lähtee on Calle Sevillan päästä lähtee hiekkatie, samansuuntainen kun se Sevilla, sitä vaan menoks niin siellä on kävelysilta yli moottoritien. hiekkatiet jatkuu siitä mäntymettään ja parin kukkulan takana jo lakkaa liikenteen äänet... Opastettuja ne ei ole, mutta ne hiekkatiet on kartassa kyllä. Tai siis riippuu kartasta mutta kuiteski.

Erämaata se ei ole, hiekkateitä ristiin rastiin, mutta mettiä on kyllä.

KANTOLA TIMO 36 Tekojalokivi 5cm Nilkkalenkki Tikari Korkokengät Kengät Sandaalit Ruskea Naiset Kesän Toe Näyttää Solki Peep Naisten Metalli Prom Kengät 5cm Tikari Näyttää Solki Tekojalokivi Prom 36 Metalli Sandaalit Kesän Nilkkalenkki Ruskea Peep Naiset Naisten Toe Korkokengät 31.01.2010 17:51

Kesän Solki Näyttää Toe Prom Naisten Tekojalokivi Sandaalit 36 Peep Korkokengät Tikari Kengät Metalli Naiset Nilkkalenkki Ruskea 5cm Ei tullut patikoinnista sittenkään mitään, vaikka patikkapolun pää löydettiin.

Polulle meno oli estetty piikkilangoin ja moninkertaisin langoin, joihin oli vielä muovikassejakin kiinnitetty, että esteen varmasti huomaa. Eipä halunnut vaimo esteiden ohi tulla.

No käännyimme rantaa kohden ja kun vielä käveltiin rannallakin, oli homma siinä vaiheessa, että San Miguel maistui hyvältä. Koirakin kävi uimassa.

Nilkkalenkki Naisten Sandaalit Prom 5cm Kengät 36 Kesän Toe Tekojalokivi Peep Näyttää Ruskea Korkokengät Metalli Solki Naiset Tikari
SILMUNEN HANNU 31.01.2010 18:42

Me on opittu, että useimiten nuo esteet tarkoittaa vain sitä, että vaikka vesisade on tehnyt polun kehnoksi jostain kohtaa, ja jos polkua kuljet, viranomaiset eivät ole vastuussa siitä, jos siellä itsesi loukkaat.

Sandaalit Kesän Tikari Näyttää Naiset Naisten Kengät Prom Ruskea Toe Metalli 36 Korkokengät Nilkkalenkki Peep 5cm Solki Tekojalokivi Mutta kukapa suomalaisella metsäpolulla patikoinut menisi korvauksia valtiolta vaatimaanm jos sattuu kompastumaan kaatuneeseen puuhun tai oksa tippuu päähän!

36 5cm Prom Näyttää Tekojalokivi Solki Tikari Kesän Naiset Metalli Ruskea Sandaalit Naisten Peep Toe Korkokengät Nilkkalenkki Kengät Ollaan Ranskassa, Saksassa ja Italiassa kuljettu "suljetuilla" poluilla paikallisten kanssa, ja he ovat asian näin meille selittäneet. Eikä niillä poluilla tähän mennessä ole tullut vastaan mitään semmoista, minkä yli tai ohi ei olsi jotenkin selvinnyt.

t.Kaarina

Joo, ne on sitävarten ettet mene sinne rikkomaan autoasi ja vaadi korvauksia. Vastuunsiirtoa nääs.

Siitä kun menee vaan niin siellä ei ole mitään eikä ketään jota menosi häiritsee. Siellä on kilsan päässä yksi romahtamaisillaan oleva autiotalo, ja kun siitä jatkaa kävelysiltaa moottoritien yli niin parin kilsan päässä on seuraava samanlainen. Ei siellä muuten mitään urbanisaatiota ole.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.

5cm Solki Peep Nilkkalenkki Toe Kengät Korkokengät Tikari Metalli Tekojalokivi 36 Prom Kesän Naiset Näyttää Naisten Ruskea Sandaalit